23° / 12° Clar

Els nuclis

Berrós Jussà

Situat a 1.090m, la carretera que arriba a Berrós Jussà surt prop de la cruïlla de la C-13 amb la LV-5004 que puja a Espot.

Berrós Sobirà

Situat a 1.270m, Berrós Sobirà es situa al final de la pista que prèviament ha passat per Berrós Jussà.

Burgo

Burgo és a 1.240m en una vall procedent del coll de Campirme. S'hi accedeix des de la C-13 poc abans d'arribar a Esterri d'Àneu. Hi ha un desviament que porta als nuclis d'Escalarre, Unarre, Cervi, Gavàs, Llavorre i Burgo.

Cerbi

Situat entre el riu d'Unarre i el dels Corriols i a 1.240m. Al nord, el pic de Mont-Roig presideix la capçalera d'aquesta vall.

Dorve

Dorve és al peu de la vessant SW del Montcaubo, a 1.380m i fa pocs anys s'hi va construir l'accés per carretera des del poble de La Guingueta.

Escalarre

Escalarre és a 993m presidint el pla d'Àneu i el de Salito. Com a curiositat, esmentar que el poble havia estat l'escenari del famós Dr. Music Festival amb concorreguts concerts en directe i a l'aire lliure.

Escaló

Situat a 864m, és un dels dos pobles que és al fons de la vall juntament amb La Guingueta. Disposa de servei de piscina municipal.

Escart

Escart és a 1.230m i s'hi accedeix des d'una carretera que surt des de l'extrem nord del poble d'Escaló i s'enfila fins Escart.

Estaron

Situat a 1.071m, Estaron és el poble més meridional de les Valls d'Àneu.

Gavàs

Gavàs s'alça a 1.390m i s'ubica dins d'una vall afluent de la central d'Unarre sota la serra de Campirme.

Jou

Jou és a 1.305m, damunt el vessant esquerre de la Coma de Jou.

La Guingueta

És a 925m i s'estén al llarg de la capçalera de l'embassament de La Torrassa, important centre per a la pesca recreativa.

Unarre

Unarre està situat a 1.219m i està al centre de la vall que duu el seu nom.