17° / 1° Intervals de núvols

Escaló

Situat a 864m, és un dels dos pobles que és al fons de la vall juntament amb La Guingueta. Disposa de servei de piscina municipal.

Empadronats: 108
Residents: 90

Patrimoni:
> Vila Closa. El nucli antic eren dos carrers paral·lels amb torres de defensa als dos extrems. A l'extrem nord encara es conserva una d'aquestes torres íntegra anomenada El Castell. La de l'extrem sud està més malmesa però encara s'insinua. Dins d'aquesta vila closa, les cases han conservat l'estructura de pedra amb magnífics porxos medievals.

> Sant Pere del Burgal. Antic monestir benedictí datat des de l'any 859 malgrat que les ruïnes que veiem són del S. XI. Té tres naus que reposen sobre pilars quadrats i té una característica excepcional: dos absis contraposats. Característica única dins el romànic català es creu que podria ser d'arquitectura típicament paleocristiana. A més a més, l'absis oest té dos pisos. A llevant té tres absis del qual el central allotja una reproducció de les pintures murals romàniques originals que actualment resideixen al MNAC (Museu Nacional d'Art de Catalunya). Aquestes pintures s'atribueixen al Cercle del Mestre de Pedret. Veure fitxa tècnica de la Generalitat de Catalunya.

> Torre de defensa. Ubicada sobre la vila closa, és de planta circular i encara es conserva força bé. Veure fitxa tècnica de la Generalitat de Catalunya.

> Església parroquial de Santa Helena. Amb una nau i campanar de torre.

Senderisme:
> El vigilant de la Noguera Pallaresa. Veure fitxa tècnica del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.
> Testimonis de mil anys d'història. Veure fitxa tècnica del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.